KZG / ANBI

Dit is de website van de stichting Kerk Zonder Grenzen (KZG). Dit is een website om inspiratie op te doen, met korte teksten, blogs en podcasts. En het is een website waar u een overzicht krijgt van alle activiteiten waar KZG bij betrokken is.

Omdat Kerk Zonder Grenzen (KZG) tot en met september 2018 radiokerkdiensten en andere programma’s maakte, uitgezonden via Radio Bloemendaal, kunt u nog steeds een aantal van die programma’s terugluisteren. Wij maakten een paar mooie selecties voor u. Met alle plezier verwijzen we ook naar de digitale zender Radio Bloemendaal waar alle programma’s van vroeger en vooral ook die van nu te vinden zijn: www.radiobloemendaal.nl

U kunt contact zoeken met ons bureau mochten er in uw leven zaken aan de orde zijn die spanning en onzekerheid geven en dus inzicht en wijsheid nodig hebben. U kunt mailen naar info@kerkzondergrenzen.nl

Contactinformatie

Bureau Kerk Zonder Grenzen/ Stadsklooster Haarlem
Oude Groenmarkt 3-5
2011 HL Haarlem

Telefoon: 06-23167669
Email: info@kerkzondergrenzen.nl / info@stadskloosterhaarlem.nl
bereikbaar bij voorkeur per email

IBAN: NL 28 INGB 000 1522 22 2
IBAN: NL 05 RABO 0384 4748 88
KvK: 41222129

Doelstelling

Kerk Zonder Grenzen wil mensen inspireren en begeleiden, zonder grenzen, dus zonder ons iets aan te trekken van tegenstellingen en onderscheidingen.

Voor Kerk Zonder Grenzen is dit belangrijk:

  • Zonder grenzen betekent voor ons ook echt zonder grenzen.
  • Het gaat niet om een kerk maar om mensen, wie ze ook zijn.
  • Elk mens recht heeft op hulp, raad en daad van ons.
  • Geloof is een geschenk en nooit iets om over te twisten.
  • Niemand hoeft aan een geestelijke norm te voldoen.
  • Elk mens is bijzonder en gaat een eigen weg, ook geestelijk.

Kerk Zonder Grenzen stelt zich al meer dan vijftig jaar ten doel met mensen in contact te komen die geen lid zijn van of geïnteresseerd zijn in een kerkelijke organisatie. Dat deed zij tot en met zomer 2018 via de zender Radio Bloemendaal en toen al en sindsdien helemaal met projecten als Tuimeltekst en Stadsklooster Haarlem. De stichting zoekt daarnaast, in samenwerking met anderen, naar een betere communicatie tussen theologen, al dan niet ambtelijk verbonden aan het instituut kerk, en de samenleving.

Kerk Zonder Grenzen is een zelfstandige stichting, die zich als een makelaar van ideeën thuis voelt zodra het om vernieuwing, samenwerking, verbinden van verschillen en een open oecumenische visie op de christelijke traditie gaat.

Wie we zijn

Judith van der Wildt | Directeur Stadsklooster Haarlem. Stadsklooster Haarlem is een onderdeel van de Stichting Kerk Zonder Grenzen.
Noortje Meulenkamp | Marketing & Communicatie.
Katrien Nicolaas | Programmamaker & Productieleider
Marjan Faber | Office Manager
Agnes van Loon | Medewerker Productie

Steun het werk van Kerk Zonder Grenzen

Kerk Zonder Grenzen is afhankelijk van giften en donaties.
Er zijn veel manieren waarop u KZG financieel kunt steunen. Op deze pagina vindt u een aantal mogelijkheden.

ANBI

De stichting Kerk Zonder Grenzen is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling  (ANBI status). Lees hier meer over de betekenis van de ANBI status.